Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου οι τάξεις Γ΄ και Δ΄ επισκέφτηκαν στη Θεσσαλονίκη, το θεματικό πάρκο “οι 12 θεοί του Ολύμπου”, στη Δ.Ε.Θ.

    Οι μαθητές λοιπόν θαύμασαν από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και περιπλανήθηκαν στις ζωές και στα βιώματα των θεών ανακαλύπτοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές των χαρακτήρων τους.

    Δίας, Ήρα , Δήμητρα, Αθηνά, Αφροδίτη, Απόλλων, Άρτεμις, Ερμής, Άρης, Ποσειδώνας, Εστία και Ήφαιστος. 12 θεοί που εκπροσωπούσαν και προστάτευαν τις παραδόσεις, τις ηθικές αξίες, ή τα πάθη των ανθρώπων.12 οντότητες που αγαπήθηκαν και ταξίδεψαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας , εμπνέοντας εκατοντάδες λαούς παγκοσμίως.12 ιστορίες γεμάτες διεκδικήσεις, πάθη και συμβολισμούς μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή.

    Είδαμε τον Δία να ρίχνει κεραυνούς, θαυμάσαμε τον Ποσειδώνα με την τρίαινά του μέσα στη θάλασσα και παρακολουθήσαμε τον Ήφαιστο μέσα στο εργαστήριό του. Η Περσεφόνη μας ξενάγησε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο ενώ περάσαμε και μια βόλτα από τον κάτω κόσμο του Άδη. Αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος των θεών ζωντάνεψε και μας γοήτεψε.

       Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε με επιβλητικά ομοιώματα και συμπεριλάμβανε 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά αcts.

   Ήταν ένα πραγματικά θεϊκό πρόγραμμα!!!

Αφήστε σχόλιο