Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας φέτος ανέλαβε η τρίτη τάξη, ενώ οι Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεις είπαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το κείμενο έγραψε η Σαββίδου Ελένη

Παραμονές Χριστουγέννων!

Στο κέντρο της Αθήνας … “οι δρόμοι στολισμένοι, παντού μουσικές, λαμπερές βιτρίνες, πολύχρωμα φωτάκια… κι οι άνθρωποι τρέχουν βιαστικοί με ψώνια φορτωμένοι”. Και το Παιδόκοσμος T.V ρωτάει τους περαστικούς… πώς θα περάσουν φέτος τα Χριστούγεννα! Ποιους να ‘χουν άραγε σκοπούς; Κάποιοι δηλώνουν άγνοια, κάποιοι φαίνονται αδιάφοροι και οι περισσότεροι απορροφημένοι τρέχουν για να προλάβουν  …. δώρα, γλυκά, αγορές,  ταξίδια, καζίνο….

Μια τυφλή μόνο θα μιλήσει για το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων…

“Μα τι άλλο είναι τα Χριστούγεννα, απ’ το να νιώσει κάθε άνθρωπος τη Γέννηση του Θεανθρώπου και να πάρει τον Χριστό μαζί στη ζωή του! Ας κάνουμε μια φάτνη στην καρδιά, ταξίδια, δώρα, φαγητά δε δίνουν τη χαρά. Κακία, μίσος ας διώξουμε μακριά. Μας περιμένει η Εκκλησιά με ανοιχτή την αγκαλιά.”

Η γιορτή τελείωσε με τα κάλαντα της Χίου: “Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη, ειρήνη , υγεία, καλή καρδιά, χαμόγελο και θεία Ευλογία!”