Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2024-2025 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. (Θα αναζητηθεί από το σχολείο). Ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να υποβάλει Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 για τα πέντε (5) στοιχεία του παιδιού του (Επώνυμο, Όνομα, Όν. πατέρα, Όν. μητέρας, Ημ. Γέννησης), που θα αναζητηθούν από το πληροφοριακό σύστημα «Myschool» για την εκτύπωση του Πιστοποιητικού Γέννησης, που απαιτείται για την εγγραφή του στο Δημ.. Σχολείο, όταν θα προσέλθει στο σχολείο.
  2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας Α/θμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία) μετά από ραντεβού. Οι ειδικότητες των ιατρών που συμπληρώνουν το Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Εκτός από το ΑΔ ΥΜ συμπληρώνεται και το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης (ΦΙΕ) το οποίο δεν παραδίδεται στο σχολείο.
  4. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας του μαθητή.
  5. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.
  6. Για τους αλλοδαπούς μαθητές χρειάζεται πιστοποιητικό γέννησης (ή ληξιαρχική πράξη γέννησης) μεταφρασμένο από επίσημο φορέα στην Ελλάδα. Δε χρειάζεται ο γονέας αλλοδαπού μαθητή να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986.
  7. Συμπλήρωση Αίτησης-Δήλωσης εγγραφής και ερωτηματολογίου στη σχολική μονάδα.