Καθώς το 2016, είναι ολυμπιακή χρονιά, το Σχολείο μας ασχολήθηκε με τους Ο.Α. Το πρόγραμμα διήρκεσε όλη τη χρονιά (στο Ολοήμερο με 4 ώρες εβδομαδιαία). Κατά τη διάρκειά του διερευνήσαμε πολλές πλευρές του θέματος, θεωρητικά (Μυθολογία και Ιστορία ? οι χώροι, τα αθλήματα, το πρόγραμμα – η Πολιτική, η Οικονομία, η Εμπορευματοποίηση, η Φαρμακοδιέγερση, τα Υπέρ και τα Κατά των Αγώνων ?) αλλά και πρακτικά.

    Οι μαθητές εξασκήθηκαν σε μεγάλο αριθμό αθλημάτων/αγωνισμάτων (Μπάσκετ, Βόλεϋ, Χάντμπολ, Ποδόσφαιρο, Τέννις, Πινγκ-Πονγκ, Μπάντμιντον, Ποδηλασία, Κολύμβηση, Ασκ. Εδάφους από Ενόργανη, 4 όργανα Ρυθμικής Γυμναστικής, Στίβο ? σφύρα, σφαίρα, δίσκο, ακόντιο, σκυταλοδρομίες, ταχύτητες, μήκος, ύψος, κ.ά). Οργανώσαμε έκθεση φωτογραφιών και κατασκευών με το υλικό που συγκεντρώθηκε κατά την εξέλιξη του προγράμματος.

   Με τη λήξη του σχολικού έτους, πραγματοποιήσαμε μία μικρή αναπαράσταση των βασικών σημείων των τελετών Έναρξης και Λήξης των Ο.Α. Έτσι χωριστήκαμε σε ομάδες χωρών, αναπαραστήσαμε την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και την λαμπαδηδρομία, την παρέλαση των αποστολών, την έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, τον όρκο αθλητών και κριτών, πριν οι αθλητές αγωνιστούν σε αθλήματα ρίψεων. Όλοι οι συμμετέχοντες χειροκροτήθηκαν για τη συμμετοχή τους και έλαβαν μετάλλια για την προσπάθειά τους! Έμαθαν αλλά και διασκέδασαν.

Αφήστε σχόλιο