Με αφορμή την ανακάλυψη, θραυσμάτων αρχαίων αντικειμένων σε χωράφια, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής της Δ’ τάξης, τα παιδιά θέλησαν να μάθουν πώς ήταν τα αντικείμενα αυτά στην αρχική τους μορφή, αλλά και πού έπρεπε να παραδώσουμε τα μικρά αυτά κομμάτια.

  Ήρθαμε λοιπόν σε επαφή με την επιμελήτρια των Αιγών, αρχαιολόγο κ. Εύα Κοντογουλίδου, η οποία μας κάλεσε να επισκεφτούμε το εργαστήριο συντήρησης και αποκατάστασης, στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών. Πρώτα για να παραδώσουμε, όπως έπρεπε, τα κομμάτια των αγγείων που είχαμε βρει και δεύτερον για να μάθουμε από κοντά πως γίνεται η συντήρηση τους.

  Στην επίσκεψή μας ξεναγηθήκαμε στους χώρους που δουλεύουν οι συντηρητές και μάθαμε με ποιο τρόπο γίνεται η ταξινόμηση των θραυσμάτων και τα στάδια του καθαρισμού και της αποκατάστασης των αρχαίων αντικειμένων, ώστε να τα δούμε στην αρχική τους μορφή.

  Εμείς με τη σειρά μας προσφέραμε στην κυρία Κοντογουλίδου αγγεία που κατασκευάσαμε με κόλλα, χαρτί και ζωγραφιές. Σε αυτές, με την βοήθεια των μικρών κομματιών που είχαμε βρει, τα παιδιά σχεδίασαν όπως φαντάζονταν το υπόλοιπο αγγείο.

Αφήστε σχόλιο